תזונה מומלצת לרוב הבעיות במערכת העיכול

סימפטומים

בעיות במערכת העיכול, עייפות, נפיחות אפיגסטרית, התדרדרות אינטלקטואלית, אטרופיה בשרירים, חולשה, חולשה בגפיים, מזון בלתי מעוכל בצואה, מלאות אפיגסטרית, מלאות ביטנית לאחר ארוחה,פנים חסרות חיוניות, צואה לא מגובשת, צואה רכה עד שלשולית, קשיי ריכוז, תאבון לקוי, תחושת כבדות בראש.

פגישת ייעוץ חינם לחץ כאןŸ
02-6506977

להימנע

מזון ומשקאות קרים וקפואים, חיטה, פרי טרופי, חלב ותוצרתו, שימוש מוגזם בשמן, מזון מתועש, משקאות קלים, בוטנים, אגוזים, קפאין, אלכוהול, ממתיקים מלאכותיים, חומרים משמרים, סוכר.

מומלץ

ירקות: אפונה ירוקה, חציל, מלפפון, כרוב, פלפל ירוק, אספסת, לפת, כרישה, נבטי סויה, בצל אפוי, גזר, סקוואש, בצל, שועית ירוקה, דלעת, קישוא, פטריות שמפניון.

פחמימות: תפוחי אדמה, בטטה, אורז, דוחן, דורה, שעורה, כוסמת, פולי סויה, שעועית, אורז חום, שיבולת שועל, תירס, אטריות אורז, סויה, שעועית ירוקה, שעועית אפויה, אפונה ירוקה. סוגי לחם: שיפון, תירס, פריכיות אורז

בשר ודגים: טונה, דג טרטורה, סרדין, טחול, עוף, כבש, אווז ובקר.

שומנים: מעט שמן סויה, חמאה, חמניות, בוטנים, ערמוניפ, שקדים, אגוז, קוקוס, חלב קוקוס, אבוקדו, טחינה, ממרח שקדים.

תבלינים: כוסברה, צ'ילי, בזיליקום, זרעי שמיר, עוזרד, עלה דפנה, חוויאג', ג'ינג'ר טרי ומיובש, קינמון, שומר, אניס, שום, ציפורן, פולי יקינטון, אגוז מוסקט.

מתוק:דבש, סוכר חום, מולסה, לתת ושעורה.

שתיה: תה סיני ירוק, תה בנג'ה, תה יסמין, תה בבונג, תה עם חלב וזנגביל (ג'ינג'ר), תה זרעי שומר, תה ליקוריץ.

שיטות בישול

השרייה ממושכת במים (קטניות), התפחה (שמרים), הנבטה (נבטוטים) בישול בכלי חרס, יבוש בשמש, חליטה, אפיה, אידוי, בישול במים.

פרידלנדר פאול שמעון

מאת שמעון פאול פרידלנדר

שמעון פאול פרידלנדר מומחה רפואה סינית. פתח לימודים מתקדמים ברפואה הסינית למטפלים מנוסים. מעביר הרצאות וקורסים ברחבי הארץ והעולם בנושא דיקור בלייזר.